• Головна
  • Х УСТАНОВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ УЧНІВ-ЧЛЕНІВ МАЛОЇ АКАДЕМІЇ НАУК

Х УСТАНОВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ УЧНІВ-ЧЛЕНІВ МАЛОЇ АКАДЕМІЇ НАУК

15 вересня 2021 р. у БНВО «Ліцей-МАН» відбулася Х установча конференція учнів-членів Малої академії наук БНВО «Ліцей-МАН».

До всіх учасників шкільних первинних осередків з вітальним словам звернувся начальник Управління освіти і науки Білоцерківської територіальної громади, заслужений працівник освіти Юрій Петрик. У своїй промові він відзначив, що наукова діяльність у молоді роки – це прекрасний спосіб самоствердитися, не лише заявити про себе, а й відчути силу свого інтелекту та творчості. Тому молодому дослідникові, що формується, важливо ставити перед собою непрості проблеми й шукати способів їх вирішення. У місті продовжується традиція розпочинати діяльність відділень з аналізу попередніх років і визначення стратегічних завдань на новий навчальний рік. 

Юними науковцями міста та їхніми науковими керівниками вже зроблено чимало. Минулого року до І етапу захисту у було представлено 220 учнівських робіт з 57 секцій у 12 відділеннях. Зростає кількість напрямків дослідження та якість їх виконання. Все більше старшокласників пробують свої сили в реалізації наукових прагнень.

У 2020/2021 навчальному році на ІІ етап направлено 40 робіт учнів-членів міського НТУ, який проходив у період з 24 по 28 лютого в онлайн-режимі. Переможцями на ІІ (обласному) етапі стали 33 учні (82,5%) (І місце – 16, ІІ місце – 8, ІІІ місце – 9). У заключному етапі конкурсу-захисту 16 юних дослідників Білоцерківського територіального відділення Мала академія наук України ввійшли до складу команди Київщини та презентували свої дослідницькі проєкти на всеукраїнському етапі конкурсу-захисту. Результатом участі команди закладів загальної та позашкільної освіти нашого міста стали: 1 золота медаль, 3 срібних і 8 бронзових. Здобувачі освіти показали високий результат, завдяки копіткій наполегливій праці конкурсантів, їх наукових керівників, координаторів-наставників, наукових консультантів тощо.

На пленарному засіданні здобувачі освіти міста ознайомилися з яскравими виступами науковців – Юрія Бошинського, ректора, професора Київського університету права Національної академії наук України, заслуженого юриста України; Олени Гайдаєнко, консультанта Комунальної установи Білоцерківської міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників»; Віталія Поліщука, кандидата сільськогосподарських наук, доцента кафедри органічної та біологічної хімії БНАУ; Наталії Щасливої, кандидата філологічних наук, доцента кафедри методики викладання іноземних мов НПУ імені М.П. Драгоманова, заступника директора з НВР Білоцерківського НВО «Ліцей – МАН».

Катерина Герасимова, вихованка гуртка відділення Мала академія  наук учнівської молоді Білоцерківського НВО «Ліцей – МАН», продемонструвала один з етапів конкурсу – постерний захист на тему «Дозвіллєва кваліфікація учнів старшого підліткового віку як соціальна проблема».

Учасники конференції ухвалили Статут територіального відділення Малої академії наук.

Ми переконані, що наукова діяльність, розпочата здобувачами освіти зі шкільної лави, забезпечить їм місце у студентських наукових товариствах, дасть упевненість при виконанні наукових кваліфікаційних робіт у закладах вищої освіти.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Білоцерківське навчально-виховне об'єднання ЛІЦЕЙ- Мала Академія Наук


Ми в соціальних мережах
Корисні посилання