• Головна
  • Презентація краєзнавчих досліджень Володимира Перерви

Презентація краєзнавчих досліджень Володимира Перерви

29 жовтня 2018 року в БНВО «Ліцей – МАН» відбулася презентація книги кандидата історичних наук, заслуженого краєзнавця України Володимира Перерви «Місто Біла Церква: історія проти міфів».

Під час презентації ми дізналися про стародавній Юр’єв та появу м. Білої Церкви, бурхливе життя ХVІІІ століття, графів Браницьких, декабристів, Білоцерківські літературні меморіали, православні храми та ікони Білої Церкви, про протоієрея о. Петра Лебединцева, костел, меморіальні окраси дендропарку «Олександрія».

Історія рідного краю – історія цілого народу, який протягом багатьох років боровся за свою свободу і незалежність. Знати цю історію – обов’язок кожного.

Майже тисячолітня історія Білої Церкви – це неймовірний калейдоскоп епох, держав, постатей. Місто близько 700 років було прикордонним, але опинялося у центрі історичних доленосних подій, відомих кожному.

Місто зникало з карт, але щоразу відроджувалася. Його відвідували монархи, гетьмани  та дипломати; тут творили класики літератури і мистецтва. Окрасою міста є найбільший парк України, храми, історичні пам’ятки.

Книга «Місто Біла Церква: історія проти міфів» В. С. Перерви стала справжнім приємним відкриттям для більшості присутніх.

 

IMG 0276
IMG 0284
IMG 0290

Білоцерківське навчально-виховне об'єднання ЛІЦЕЙ- Мала Академія Наук


Ми в соціальних мережах
Корисні посилання