• Головна
  • Зустріч з Героєм України Володимиром Жемчуговим

Зустріч з Героєм України Володимиром Жемчуговим

Зустріч  з Героєм України Володимиром Жемчуговим

Патріотизм сьогодні є нагальною потребою і для людей, і для держави, оскільки високий рівень патріотизму громадян забезпечить повноцінний гармонійний розвиток як особистості в державі, так і суспільства вцілому. Патріотами дітей виховує культура та історія. Про це добре знають у Білоцерківському ліцеї «Мала академія наук». Тому для вихованців навчального закладу проводять різноманітні заходи, спрямовані на формування нового покоління свідомої молоді, яка по-справжньому любить Батьківщину, є гордою за свій народ та його історичне минуле, а також відповідальною за його майбутнє.

З цією метою 14 квітня 2023 року в рамках освітнього проєкту «Як починалась війна» до ліцею завітав представник Міністерства культури та інформаційної політики України Герой України Володимир Жемчугов.

Спочатку ліцеїсти мали змогу переглянути презентаційний ролик двосерійного документального фільму «Як починалась війна. Хроніки. Свідки», створеного у 2019 році фабрикою думки «Донбас» за ініціативою Дмитра Ткаченка, в якому автори використали зняті свідками в березні-квітні 2014 році події на Донбасі та в Харкові. Потім взяв слово пан Володимир, який був безпосереднім учасником тих подій. І його розповідь настільки захопила вихованців ліцею, що ті ще довго не відпускали свого гостя, ставили питання, які так турбують кожного. Ліцеїсти добре засвоїли головне: любов до Батьківщини – це прояв патріотизму, а захист Вітчизни – це священний обов’язок кожного патріота.

Кульмінацією заходу стало вручення найновіших видань історичної літератури кожному учаснику зустрічі.

В І Д Е О Ф І Л Ь М 

Білоцерківське навчально-виховне об'єднання ЛІЦЕЙ- Мала Академія Наук


Ми в соціальних мережах
Корисні посилання