• Головна
  • Збережи своє життя – пройди безкоштовний тест на ВІЛ!

Збережи своє життя – пройди безкоштовний тест на ВІЛ!

Шановні ліцеїсти!

Запрошуємо Вас відвідати Всеукраїнську акцію Живи безпечно, спрямовану на зміцнення репродуктивного здоров’я молоді, популяризацію серед молоді знань з безпеки життєдіяльності. Чекаємо Вас 9 грудня 2017 по вул. Ярослава Мудрого, 20 (площа напроти міської ради) з 12:00- 20:00 години. Мета акції – пропаганда серед молоді безпечного та активного способу життя, профілактика ВІЛ-інфекції, мотивація до тестування на ВІЛ, толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ. Захід приурочено до Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом.
Під час заходу працюватиме Мобільна амбулаторія, що дасть можливість всім охочим пройти безкоштовне та анонімне тестування на ВІЛ. Також волонтери залучатимуть молодих людей до проходження швидкого
тестування на виявлення інших соціально-небезпечних захворювань, консультуватимуть та відповідатимуть на значимі для молоді питання.

Крім того, соціальні працівники роздаватимуть листівки, лінійки-календарики з корисною інформацією про ВІЛ, та проведуть для молодих людей інформаційно-пізнавальний квест.

Захід організовує всеукраїнська благодійна організація «Конвіктус Україна» спільно з Міністерством молоді та спорту України, Київською обласною державною адміністрацією, Управлінням молодіжної політики та
національно-патріотичного виховання Київської обласної державної адміністрації, та за підтримки МБФ “Альянс громадського здоров’я”.
Довідка

За даними ДУ “Центр громадського здоров’я” Міністерства охорони здоров’я України, станом на 01.01.2017 р., під наглядом у ЗОЗ перебувало 132 945 ВІЛ-інфікованих громадян України (показник 313,3 на 100 тис. нас.), у тому числі 38 730 хворих на СНІД (показник 91,3 на 100 тис. нас.). Починаючи з 2013 року, спостерігається зростання показника поширюваності ВІЛ-інфекції та СНІДу серед молоді. Так, у віковій категорії 15–24 років станом на 01.01.2017 зареєстровано 10 418 ВІЛ-інфікованих осіб (із загальної кількості 132 945). Київська область та м. Київ серед п’яти регіонів з найвищими темпами рівня поширеності ВІЛ-інфекції.

Зазначимо, що молодий вік приносить численні ризики уразливості до ВІЛ-інфекції, а за результатами дослідження, яке проводилося на всій території країни Українським центром контролю за соціально-небезпечними захворюваннями, 60% підлітків віком 15-24 роки ніколи не замислювалися над необхідністю пройти тестування на ВІЛ-інфекцію.

Білоцерківське навчально-виховне об'єднання ЛІЦЕЙ- Мала Академія Наук


Ми в соціальних мережах
Корисні посилання