• Головна
  • Деcяті «Філософські читання – 2019» у ліцеї

Деcяті «Філософські читання – 2019» у ліцеї

06 квітня відбулася неординарна подія для учнів Білоцеркіського міського відділення Малої академії наук України – учнівська науково-практична конференція «Філософські читання – 2019». Приймали конференцію в закладі, який має десятирічний досвід проведення Філософських читань для учнів Білої Церкви, – Білоцерківському навчально-виховному об’єднанні «Ліцей – Мала академія наук».

Темою цьогорічної конференції була «Guilty Pleasures – «…караюсь, мучусь,
але не каюсь!..» Філософія – це обіцянка того, що ми можемо знайти способи змінити світ на краще.

На пленарному засіданні та в п’яти секціях: Віртуальний простір; «Дивні» філософи; Митець=дивак?; Реальність серіальності; Кіно і сучасне мистецтво – звучали сміливі, справді наукові, розвідки, припущення, гіпотези. Це був тріумф філософської думки. Чого тільки не проаналізували 40 юних дослідників з усієї Білої Церкви. Особливістю Філософських читань є те, що молоді кандидати наук (вчорашні активні манівці й учасники Філософських читань), які здійснювали науковий супровід конференції, зуміли так організувати дискусії в секціях, що всі учасники відчували себе на рівних: від восьмикласника до аспіранта й кандидата наук.

Ліцеїсти мають давню любов до філософії, недарма за останні 16 років близько 10 випускників пов’язали своє життя з цією наукою, у тому числі в університетах дальнього зарубіжжя. І в цих, Десятих філософських читаннях, блискуче виступило більше десяти ліцеїстів. Найкращими визнано доповіді Миколи Кугенка, Аліни Кравченко, Дениса Ставецького, Святослава Торби, Анни Кобулей та ін.

Атмосфера творчого піднесення й задоволення панувала в залі під час підведення підсумків «Філософських читань – 2019»: активним учасникам конференції. вручили дипломи, модераторам секції – подяки. Цю місію виконали начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Федорович Петрик та методист Національного центру «Мала академія наук України», кандидат філософських наук Любов Володимирівна Терехова.

Дипломи, фото, знайомства, відкриття подарували «Філософські читання – 2019» його учасникам, а найважливіше – можливість спілкування, яке вже вийшло за рамки конференції й продовжиться надовго…

Традиції живуть.

Білоцерківське навчально-виховне об'єднання ЛІЦЕЙ- Мала Академія Наук


Ми в соціальних мережах
Корисні посилання