• Головна
  • День Соборності в БНВО «Ліцей – МАН»

День Соборності в БНВО «Ліцей – МАН»

З нагоди відзначення Дня Соборності України в БНВО «Ліцей – МАН» було проведено ряд заходів інформаційного, просвітницького та виховного характеру:
виступи лекторських груп «Єдність народу – запорука благополуччя і добробуту держави», розширене засідання історичного клубу «Моя Україна – єдина і неподільна», дослідження проблем становлення незалежної демократичної держави в Україні на уроках історії та секціях наукових товариств. Організовано тематичну виставку в бібліотеці ліцею. Членами гуртка «Ерудит» була розроблена вікторина із зазначеної тематики, яку вони провели серед учнів груп ліцею.

Учні 32 групи відвідали музей на колесах на станції Фастів, яку називають «столицею» об`єднання двох Україн і двох республік, тобто УНР і ЗУНР. Саме не Київ, а повітове на той час містечко Фастів, де у вагоні поїзда Винниченком був підписаний договір про возз`єднання, а вже в Києві була проведена масова акція на Софійській площі 22 січня 1919 року. Місцеві краєзнавці називають його «столицею» тому, що куди прибував цей вагончик, там і з`являлася нова столиця УНР: Фастів, Житомир, Бердичів, Сарни, Кам`янець-Подільський. Ми свідомі того, що тодішній акт об`єднання був генеральною репетицією Акту проголошення незалежності України в серпні 1991, і саме про це нагадує вагон-пам`ятник на станції Фастів.

Учні ліцею тверді в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

Валерія Дмитренко, учениця 32 групи

Білоцерківське навчально-виховне об'єднання ЛІЦЕЙ- Мала Академія Наук


Ми в соціальних мережах
Корисні посилання